Blogi

08.03.2023

BMW Downpipe - BC Motors BMW Downpipe luettelo

Me BC Motorsilla tarjoamme laadukkaat ja monipuoliset palvelut erityisesti BMW-merkkisten autojen huoltoon, kunnostamiseen ja päivittämiseen sekä optimointiin liittyen. Olemme vuosien varrella laajentanut jatkuvasti liiketoimintaamme aina perustuen asiakkaidemme toiveisiin. Tänä päivänä hyödynnämme yrityksemme tiloissa uusimpia merkkikohtaisia korjaamo- ja erikoislaitteistoja asiakkaidemme laajoihin tarpeisiin. Lisäksi olemme tarjonneet laajan valikoiman tuotteita verkkokaupastamme vuodesta 2020 lähtien.

Verkkokauppamme yksi suosituimpia tuoteryhmiä ovat downpipet.

 Downppe.jpg

Mikä sitten on downpipe?

Downpipe nousee käytännössä aina esiin, kun aletaan puhumaan auton suorituskyvyn nostamisesta. Yleisin tapa lähteä parantamaan autosi suorituskykyä on ohjelmointi/optimointi. Silloin autoon ei vaihdeta osia, vaan ohjelmoinnin avulla autoon saadaan tuotua mukava määrä lisätehoa. Jokaisen auton ohjelmointi räätälöidään aina merkki- ja mallikohtaisesti. Koko homman juju on siinä, että autoissa on tehtaalta lähtiessään jo enemmän tehoa kuin tiedätkään. Vallitsevat tiukat päästövaatimukset aiheuttavat kuitenkin sen, että autonvalmistajat joutuvat jo tehtaalla rajoittamaan auton moottorin tehoa. Jälkikäteen tehtävällä ohjelmoinnilla kaivetaan esiin ne tehot, jotka tehtaalla on alun perin rajoitettu.

Kun auton suorituskykyä lähdetään viemään vieläkin paremmaksi ja aletaan tuomaan mukaan myös mekaaniset päivitykset, downpipe astuu mukaan kuvioihin. Kun moottorista painetaan tehoja enemmän irti, auton vakioputkisto ei pysy enää menossa mukana. Downpipe on turboahtimelta lähtevä pakoputken osa. Downpipea tarvitaan siksi, koska paranevan suorituskyvyn vuoksi entistä kuumemmat pakokaasut tarvitset paremmin tilaa virratakseen. Downpipen avulla pakoputkistosta saadaan avarampi. Tehojen ja suorituskyvyn suhteen voidaankin sanoa, että Downpipe on putkiston kriittisin osa.

RM-motors-downpipe.jpg

Olemme rakentaneet verkkokauppaamme erittäin kattavan downpipe-valikoiman. Jotta juuri oikean tuotteen löytäminen olisi sinulle mahdollisimman helppoa, tuotteet on lajiteltu BMW:n mallisarjojen mukaan. Jokaiseen sarjaan on tarjolla lukuisia eri vaihtoehtoja. Alta löydät jokaisen sarjan valikoiman:

1-sarja

2-sarja

3-sarja

4-sarja

5-sarja

6-sarja

7-sarja

8-sarja

X-sarja

Z-sarja

Valikoimaa on siis runsaasti, koska haluamme tarjota jokaiselle asiakkaallemme sopivan ratkaisun. Kun olet tehnyt päätöksen parantaa autosi suorituskykyäsi, tulet varmasti törmäämään sanaan nimeltä downpipe. Avarampi pakoputkisto on vaatimus siinä vaiheessa, kun autosi moottorista on puristettu riittävästi enemmän tehoja. Kaikki auton optimointiin liittyvät asiat on aina syytä tehdä huolella ja ammattitaidolla. Niinpä rohkaisemme sinua myös olemaan meihin yhteydessä erittäin matalalla kynnyksellä. Autamme mielellämme oikein tuotteiden ja sopivan kokonaisuuden valinnassa. Olemme vuosien saatossa tehneet töitä lukemattomien autojen kanssa ja jaamme tätä kokemusta ilomielin myös sinulle ja autollesi. Saat näppärästi meihin yhteyden vaikkapa tätä yhteydenottolomaketta käyttäen.


08.03.2023

Miten Downpipe parantaa autosi suorituskykyä ja tehoa?

Kyseessä on osa, joka vaikuttaa oleellisesti autosi tehoon ja vääntöön. Downpipe on heti ensimmäinen osa turboahtimen jälkeen. Siitä syystä se on myös ensimmäisenä vaihdon tarpeessa, kun auton suorituskykyä lähdetään nostamaan. Parempi auton suorituskyky on yleensä se suurin tavoite, mutta ei pienemmästä polttoaineen kulutuksesta tai mukavammasta ajokokemusta haittaakaan ole.

Miten downpipe parantaa suorituskykyä?

Kun auton suorituskykyä halutaan nostaa, puhutaan usein optimoinnista tai virittämisestä. Tämä tarkoittaa sitä, että auton moottorista ohjelmoidaan enemmän tehoja ulos. Tämä on mahdollista siitä syystä, että autotehtaat joutuvat jo valmistusvaiheessa rajoittamaan moottorien tehoja tiukkojen päästövaatimusten vuoksi. Autojen moottorit ovat siis itse asiassa tehokkaampia kuin uskotkaan.

Kun autoa viritetään ohjelmoinnin avulla, vakioputkisto ei ole enää riittävä kasvaneelle teholle. Pakokaasut eivät pääsee virtaamaan kunnolla, koska pakoputkisto on vakiona liian tiukka. Asia on ymmärrettävissä ihan maalaisjärjen kautta. Jos kovalla paineella työnnetään kaasuja liian pieneen putkistoon, virtaus ei ole sulavaa.

Pakokaasut myös kuumenevat tehon kasvun myötä ja ne vaativat siis enemmän tilaa virratakseen paremmin. Downpipe tarjoaa tähän ratkaisun. Tilavampi putkisto auttaa parempaan virtaukseen, joka puolestaan johtaa parempaan suorituskykyyn sekä myös parempaan polttoainetehokkuuteen. Toisin sanoen moottorista saadaan enemmän tehoja irti, ja sehän on aina meidän tärkeimpiä tavoitteitamme. Turboviive myös pienenee downpipen ansiosta ja ajamisesta tulee nautinnollisempaa.

Rm-motors-dp.jpgDownpipe.jpgDownpipe-RM-motors.jpg

Mitä downpipen hankinnassa pitää huomioida?

On tietenkin tärkeää hankkia oikeanlainen ja sopiva downpipe juuri omaan autoon. Me BC Motorsilla olemme erikoistuneet BMW-merkkisiin autoihin. Olemme rakentaneet valikoiman verkkokauppaamme mallikohtaisesti. Tutustu tästä tarkemmin downpipe valikoimaamme. Myymme laadukkaita RM Motorsin downpipeja, joten voit olla varma, että saat rahojesi vastineeksi huipputuotteet.

Löydät siis verkkokaupastamme downpipet selkeästi eri mallikohtaisista tuoteryhmistä. Mikäli oikean tuotteen löytäminen tuntuu siitä huolimatta hankalalta, voit aina olla yhteydessä meihin. Tästä saat yhteyden meihin. Oikean tuotteen löytäminen ei välttämättä ole aina helppoa. Yhteen automalliin on yleensä tarjolla useita vaihtoehtoja, joten oikean tuotteen tunnistaminen on tärkeää. Siinä me voimme olla ilomielin avuksi, sillä olemme toteuttaneet vuosien varrella lukemattomia optimointeja ja päivityksiä BWM:n eri automalleihin. On aina järkevämpää varmistaa oikea tuote ennen tilaamista, jotta tuotteita ei tarvitse lähetellä edes takaisin.

Ota downpipen hankinnassa huomioon myös asennuksen vaativuus. Mikäli asennus tuntuu sinulta yhtään epävarmalta, sinun kannattaa kääntyä meidän kokemuksemme puoleen. Downpipen asennus on tehtävä tarkkaan valmistajan ohjeiden mukaan, jotta lopputulos on laadukas. Luonnollisesti oikeanlaiset työkalut ja tarvikkeet ovat pakollisia asennuksen onnistumisen varmistamiseksi. Kokonaisuudessaan koko downpipen hankinta- ja asennusprosessi vaatii asiantuntemusta ja osaamista. Meillä BC Motorsilla on vuosien kokemus, joten olemme mielellämme avuksi myös sinun autoosi liittyen.

Mielestämme downpipen hyödyt ovat varsin selkeät. Se tuo pitkän listan ominaisuuksia autoosi, joten sen hankintaa kannattaa todella harkita, jos tavoitteenasi on parantaa autosi suorituskykyä. Suurempi teho ja vääntö ovat useimman kuskin haaveena. Parantunut ajomukavuus on myös iso plussa. Mikäli vielä harkitset asiaa ja kaipaat tarkempia tietoja suunnitteluun, ota rohkeasti meihin yhteyttä myynti@bcmotors.fi. Suunnitellaan yhdessä juuri sinulla sopiva täydellinen kokonaisuus.


08.03.2023

Valitse RM Motors Downpipe parantaaksesi autosi suorituskykyä ja tehoa

Kiinnostaako sinua autosi suorituskyvyn ja tehon parantaminen? Hienoa! Olet tullut oikeaan paikkaan. Auton suorituskykyä voidaan parantaa monin eri keinoin, mutta downpipen asentaminen on yksi parhaita ja myös suosituimpia.

Me BC Motorsilla tarjoamme sinulle laajan valikoiman laadukkaita ja monipuolisia palveluita erityisesti BMW-merkkisten autojen huoltoon, kunnostamiseen ja päivittämiseen sekä optimointiin liittyen. Olemme vuosien varrella laajentaneet jatkuvasti liiketoimintaamme asiakkaidemme toiveiden pohjalta. Tänä päivänä hyödynnämme yrityksemme tiloissa uusimpia merkkikohtaisia korjaamo- ja erikoislaitteistoja asiakkaidemme laajoihin tarpeisiin. Lisäksi olemme tarjonneet laajan valikoiman tuotteita verkkokaupassamme vuodesta 2020 lähtien. Myös verkkokauppamme yksi suosituimpia tuoteryhmiä ovat downpipet. Tutustu tästä tarkemmin downpipe valikoimaamme.

Downpipe-rm-motor.jpgRM-downpipe.jpgRm-motors-dp.jpg

Miksi downpipe kannattaa hankkia?

Kun auton suorituskykyä lähdetään parantamaan, downpipe nousee nopeasti esiin. Normaalisti lähdetään ensin liikkeelle auton ohjelmoinnilla. Silloin käytännössä autoon ei vaihdeta mitään osia, vaan autosta otetaan enemmän tehoja irti ohjelmoinnin avulla. Tämä perustuu siihen, että auton tehoja rajoitetaan jo autotehtaalla erityisesti tiukkojen päästövaatimusten vuoksi. Sinunkin autosi moottori on itse asiassa tehokkaampi kuin uskotkaan. Ohjelmoinnin avulla kaivetaan esiin ne tehot, jotka autotehtaalla on alun perin rajoitettu.

Tämän vaiheen jälkeen vastaan tulee hyvin nopeasti tarve downpipelle. Kun auton moottorista otetaan enemmän tehoja irti ohjelmoinnin avulla, vakioputkisto ei enää sovellu nostetulle suorituskyvylle. Pakokaasut kuumenevat ja tarvitsevat enemmän tilaa, jotta virtaus olisi sulavampaa. Turboahtimelta lähtevä pakoputken osa, downpipe, tekee putkistosta avaramman ja tätä kautta tehot ja suorituskyky kasvavat edelleen. Saat siis enemmän irti autosi turbosta ja annat sille myös pidemmän käyttöiän.

Kyseessä on itse asiassa putkiston kriittisin osa suorituskyvyn suhteen. Jos virtaukset pakoputkistossa ovat heikolla tasolla, syntyy vastapainetta, joka puolestaan on myrkkyä turboautoille. Downpipen avulla saavutetulla pienemmällä vastapaineella on myös positiivinen vaikutus autosi polttoaineenkulutukseen.

Miten valita oikea downpipe?

Olemme rakentaneet verkkokauppamme valikoiman niin, että löydät näppärästi sinun autoosi sopivan downpipen mallikohtaisten valintojen kautta. Voit valita saatavilla olevan valikoiman esimerkiksi BMW 3-sarjaan.

Olemme kuitenkin tunnistaneet asiakaspalautteiden kautta sen haasteen, että oikean downpipen valinta voi aiheuttaa toisinaan harmaita hiuksia. Vaikka valikoimaa on mahdollista rajata mallikohtaisesti, vaihtoehtoja on silti saatavilla monia. Silloin tullaan yleensä tilanteeseen, jossa oikeaa downpipea pitää selvittää auton valmistenumeron perusteella. Tässä kohtaa suosittelemme sinua olemaan meihin yhteydessä (myynti@bcmotors.fi). Olemme erikoistuneet BMW-merkkisiin autoihin ja suorittaneet lukuisia optimointeja ja asennuksia vuosien varrella. Meidän on helppo suositella sinulle oikeaa tuotetta. Silloin vältytään turhilta tuotteiden palautuksilta.

Entä downpipen asennus?

Tämä on erittäin tärkeä aihe. Downpipen asennus voi olla haastava prosessi ja asennuksessa tulee noudattaa tarkkaan valmistajan ohjeita. Asentajan pitää tietää mitä tekee. Mikäli sinusta tuntuu, että asennus ei välttämättä onnistu, suosittelemme sinua kääntymään meidän asiantuntemuksemme ja kokemuksemme puoleen. Epävarmuus ei sovi asennustyöhön. Kyse on asennuksen ja ohjelmoinnin laajasta kokonaisuudesta, joka täytyy osata suorittaa hallitusti ja osaavasti.

Mikäli siis tavoittelet selkeää tehon ja väännön kasvua autoosi, downpipe tulee sinulle varmasti tutuksi aiheeksi. Olemme mielellämme sinun apunasi kokonaisuuden ja asennuksen suunnittelussa. Otetaan siis yhteiseksi tavoitteeksi huolella tehty auton suorituskyvyn parantaminen!