Miten Downpipe parantaa autosi suorituskykyä ja tehoa?

08.03.2023

Kyseessä on osa, joka vaikuttaa oleellisesti autosi tehoon ja vääntöön. Downpipe on heti ensimmäinen osa turboahtimen jälkeen. Siitä syystä se on myös ensimmäisenä vaihdon tarpeessa, kun auton suorituskykyä lähdetään nostamaan. Parempi auton suorituskyky on yleensä se suurin tavoite, mutta ei pienemmästä polttoaineen kulutuksesta tai mukavammasta ajokokemusta haittaakaan ole.

Miten downpipe parantaa suorituskykyä?

Kun auton suorituskykyä halutaan nostaa, puhutaan usein optimoinnista tai virittämisestä. Tämä tarkoittaa sitä, että auton moottorista ohjelmoidaan enemmän tehoja ulos. Tämä on mahdollista siitä syystä, että autotehtaat joutuvat jo valmistusvaiheessa rajoittamaan moottorien tehoja tiukkojen päästövaatimusten vuoksi. Autojen moottorit ovat siis itse asiassa tehokkaampia kuin uskotkaan.

Kun autoa viritetään ohjelmoinnin avulla, vakioputkisto ei ole enää riittävä kasvaneelle teholle. Pakokaasut eivät pääsee virtaamaan kunnolla, koska pakoputkisto on vakiona liian tiukka. Asia on ymmärrettävissä ihan maalaisjärjen kautta. Jos kovalla paineella työnnetään kaasuja liian pieneen putkistoon, virtaus ei ole sulavaa.

Pakokaasut myös kuumenevat tehon kasvun myötä ja ne vaativat siis enemmän tilaa virratakseen paremmin. Downpipe tarjoaa tähän ratkaisun. Tilavampi putkisto auttaa parempaan virtaukseen, joka puolestaan johtaa parempaan suorituskykyyn sekä myös parempaan polttoainetehokkuuteen. Toisin sanoen moottorista saadaan enemmän tehoja irti, ja sehän on aina meidän tärkeimpiä tavoitteitamme. Turboviive myös pienenee downpipen ansiosta ja ajamisesta tulee nautinnollisempaa.

Rm-motors-dp.jpgDownpipe.jpgDownpipe-RM-motors.jpg

Mitä downpipen hankinnassa pitää huomioida?

On tietenkin tärkeää hankkia oikeanlainen ja sopiva downpipe juuri omaan autoon. Me BC Motorsilla olemme erikoistuneet BMW-merkkisiin autoihin. Olemme rakentaneet valikoiman verkkokauppaamme mallikohtaisesti. Tutustu tästä tarkemmin downpipe valikoimaamme. Myymme laadukkaita RM Motorsin downpipeja, joten voit olla varma, että saat rahojesi vastineeksi huipputuotteet.

Löydät siis verkkokaupastamme downpipet selkeästi eri mallikohtaisista tuoteryhmistä. Mikäli oikean tuotteen löytäminen tuntuu siitä huolimatta hankalalta, voit aina olla yhteydessä meihin. Tästä saat yhteyden meihin. Oikean tuotteen löytäminen ei välttämättä ole aina helppoa. Yhteen automalliin on yleensä tarjolla useita vaihtoehtoja, joten oikean tuotteen tunnistaminen on tärkeää. Siinä me voimme olla ilomielin avuksi, sillä olemme toteuttaneet vuosien varrella lukemattomia optimointeja ja päivityksiä BWM:n eri automalleihin. On aina järkevämpää varmistaa oikea tuote ennen tilaamista, jotta tuotteita ei tarvitse lähetellä edes takaisin.

Ota downpipen hankinnassa huomioon myös asennuksen vaativuus. Mikäli asennus tuntuu sinulta yhtään epävarmalta, sinun kannattaa kääntyä meidän kokemuksemme puoleen. Downpipen asennus on tehtävä tarkkaan valmistajan ohjeiden mukaan, jotta lopputulos on laadukas. Luonnollisesti oikeanlaiset työkalut ja tarvikkeet ovat pakollisia asennuksen onnistumisen varmistamiseksi. Kokonaisuudessaan koko downpipen hankinta- ja asennusprosessi vaatii asiantuntemusta ja osaamista. Meillä BC Motorsilla on vuosien kokemus, joten olemme mielellämme avuksi myös sinun autoosi liittyen.

Mielestämme downpipen hyödyt ovat varsin selkeät. Se tuo pitkän listan ominaisuuksia autoosi, joten sen hankintaa kannattaa todella harkita, jos tavoitteenasi on parantaa autosi suorituskykyä. Suurempi teho ja vääntö ovat useimman kuskin haaveena. Parantunut ajomukavuus on myös iso plussa. Mikäli vielä harkitset asiaa ja kaipaat tarkempia tietoja suunnitteluun, ota rohkeasti meihin yhteyttä myynti@bcmotors.fi. Suunnitellaan yhdessä juuri sinulla sopiva täydellinen kokonaisuus.

Kaikki julkaisut